Ombudsman

Alle gegevens op één plek, dat is een voordeel van de digitale overheid. Maar als die gegevens niet kloppen, kan dat vervelende gevolgen hebben. Zo kreeg Marleen opeens geen huurtoeslag meer vanwege een foute registratie. Lees hoe dit kwam en hoe de ombudsman haar hielp dit probleem op te lossen: goo.gl/kJfev9
Gisteren publiceerde Defensie een onderzoeksrapport over hoe Defensie omgaat met klachten over ongewenst gedrag. Defensie moet meldingen van personeel over ongewenst gedrag beter oppakken. Dit zegt de Veteranenombudsman al veel langer. We volgen dus met warme belangstelling hoe Defensie dit in de praktijk gaat brengen.
Vandaag vertrekken de deelnemers aan de Invictus Games naar Australië. Dit is een internationaal sportevenement voor gewond geraakte militairen. De Veteranenombudsman wenst de Dutch Invictus Games Team allemaal veel inspiratie en natuurlijk succes!

 

Commentaren

En een heel gaaf initiatief van prins Harry!!!!!!

Veel succes en plezier allemaal.

Respect????

Rachid woont in een AZC en krijgt op een dag goed nieuws: hij mag in Nederland blijven en krijgt een huis aangeboden. Alleen wordt zijn inburgering hem wel moeilijk gemaakt. Er volgt een lange weg vol administratieve hobbels en systeemfouten. Wij deden onderzoek naar de knelpunten in de inburgering: bit.ly/2OhYyv3

 

Commentaren

Fijn dat er iemand is die hem geholpen heeft in dit doolhof

Waarom krijgen onze jongeren geen woning, ingericht en woonklaar? Zij willen ook aan hun zelfstandig leven beginnen. Maar zijn gedoemd tot het blijven wonen in hun ouderlijk huis. Na een studie of aan het begin van hun werkzaam leven.....? Er is sprake van ongelijkwaardigheid in ons land. En zij zijn daar als kinderen van decennia lang belastingbetalende ouders de dupe van.

waarom onze mede mens word op straat gegooid omdat alles zo duur is en geen huur meer kunnen betalen en die man.krijgt een huis wie betaald de meubels en andere dingen

Om 09.00 uur 's-ochtends werd Chyntia weer op straat gezet met haar plastic tasjes vanavond mag zij misschien weer overnachten, tenminste indien zij zich tijdig inschrijft om 12.00 uur anders slaapt zij op straat diezelfde nacht!!! Noemen jullie dat GELIJKHEID??? Of is DISCRIMINATIE van inheemse HULPbehoevenden de Bonuspunt van de Linkse Subsidiepot? Laat Allah maar zorgen voor de zijnen, naar Saoudi Arabië vluchten, varen ze dan weer niet..... die overtocht is toch echt korter... Hoe zou dat nu komen?

Wat een rare reacties weer in deze thread, ten eerste is de ombudsman niet verantwoordelijk voor de wetgeving. Hij helpt alleen mensen waarvoor die wetgeving niet goed of zelfs ronduit verkeerd wordt uitgevoerd (zo kon meneer niet de inburgeringscursus volgen door een vinkje wat verkeerd stond in de computer, maar hij wilde dus nadrukkelijk wel.) Dus wil je zo graag wat veranderen aan het immigratiebeleid in Nederland klaag dan bij een partij, bij voorkeur eentje die in de tweede kamer zit, en niet tegen een ombudsman die helemaal niks voor je kan betekenen in deze! (Ik ga je niet vertellen dat klagen bij politieke partijen iets voor je verandert, maar in ieder geval komt je verhaal terecht bij de mensen die de wetgeving verzorgen.) Ten tweede, het is heel makkelijk om vanuit een positie van hulpbehoevendheid te zeggen als geboren en getogen Nederlander, "hen helpen ze wel, maar mij niet." Zelf ben ik ooit dakloos geweest, dus ik weet er alles van. Toch geloof ik niet in het wijzen naar anderen die wel hulp krijgen. Ik geloof niet dat je als dakloze (of vul hier een ander probleem in) geen hulp krijgt omdat vluchtelingen wel hulp krijgen. Het is een compleet ander traject, door compleet andere organisaties. Bovendien hebben die vluchtelingen ook een hoop ellende achter de rug, maar ook in gebieden waar weinig tot geen vluchtelingen wonen is er woningnood en spelen dezelfde problemen voor Nederlanders. Zolang we blijven wijzen naar buitenlanders, blijf je het probleem verleggen. De hulpverlening moet gewoon veel beter, er moeten meer betaalbare huizen gebouwd worden (is gelijk goed voor de werkgelegenheid) en het minimumloon moet omhoog. Het is niet of/of het is en/en. Maar het heeft geen ene jota met het vluchtelingenbeleid te maken.

De wereld op zijn kop!! Dit klopt voor geen meter.Starters en studenten komen niet aan woning en dit wordt hier maar aangewezen. Wt.

Mijn mening, wel gelijkheid en ik krijg het niet voor elkaar om een onderkomen te krijgen zonder tig jaren ingeschreven te staan! Het klopt niet meer hier in Nederland.

Inburgeren??? ik heb nieuwe buren die spreken geen woord nederlands .hoe kan dat dan ?????? alleen maar Frans x die spreek ik niet, Dus ? totaal ook geen begeleiding het is van de gekke toch ?????

Dat geld voor inburgering kan beter aangewend voor de talrijk Nl'ers te helpen, die anders gedwongen huur- of koopwoning worden uitgezet! Dit is de omgekeerde wereld.

Ze krijgen een huis toegewezen. Krijgen een lening om het huis in te richten. Verder moeten ze toch zelf schilderen enz. Alles niet terugbetaald worden.

Volgens mij zijn dit allemaal trollen. Allemaal met hetzelfde zielige verhaal. Kom op, wees blij dat je nooit hebt hoeven vluchten voor oorlog en geweld.

Onderaan de lijst flikker effe op Andre Nederlanders moeten ook wachten NIKS VOORANG.

Natuurlijk ombudsman, kom maar lekker op voor die .....parels

Het is zo triest om te zien, dat bureaucratische regels en non-communicatie een statushouder in de knel brengen. Zodra je een verblijfsstatus krijgt, moet je je inschrijven in de gemeente waar je AZC is. Het COA bepaalt vervolgens je toekomstige gemeente, waar je een huis zult gaan huren. Vaak is het zo dat statushouders liever in een andere gemeente gaan wonen dan toegewezen. Maar ze moeten dat idd accepteren. In het verhaal lees ik dat deze man "R". dat ook gedaan heeft. Geheel volgens de regels dus. Hoe kan het dan, dat de gemeente van het AZC hier niet in meegaat? Dit is overigens de eerste keer dat ik hoor van een gemeente dat ze iemand zo graag willen hebben, dat ze belemmeren dat hij in de door COA toegewezen gemeente gaat wonen. Nu maar hopen dat R een supersnelle leerling is, anders haalt hij zijn inburgering ook nog niet binnen de tijd die er voor staat en moeten er daar weer brieven en bezwaarschriften voor geschreven. Makkelijker kunnen we het in nederland blijkbaar niet maken.

Onze jongeren kunnen een huis op de buik schrijven. Waarschijnlijk word dat huis van rachid hellemaal ingericht met uitkering en gratis zorg

Voor Nederlandse jongeren haast geen start woning te krijgen...geen vaste werk contracten...echt heel oneerlijk...de verhoudingen liggen scheef...nu is niemand meer gelukkig

Krijgt een huis???!! Hoezo? Waarom niet gewoon zoals iedereen op de wachtlijst?

Wat is er toch in Nederland aan de hand,hebben de "buitenlanders meer rechten" dan onze eigen Nederlanders,die staan te springen voor een woning en de andere gasten krijgen het in schoot geworpen. Incl.meubilair. Dan moet je toch weleens afvragen waarom we in opstand komen in zo'n situatie.

Goed dat er onderzocht wordt wat er allemaal mis gaat. Maar niet alleen daar gaat er veel mis binnen systemen en de bejegening van mensen. Iedereen heeft veel problemen met systemen binnen instellingen die niet goed werken.

Wat dachten jullie van beiden helpen? Zowel vluchtelingen als gezinnen die buiten hun schuld om het huis uit worden gezet. Het is niet zo dat het relatief gezien zoveel meer geld kost. Het afschaffen van de dividendbelasting kost al 50x meer. En dat zou alleen een aantal grote bedrijven ten gunste komen.

300.000 mensen leven beneden de inkomens grens gezinnen die niet genoeg verdienen en geld tekort komen. Vele Nederlandse burgers worden op straat gezet gewoon omdat ze geen geld hebben voor hun woonlasten. En asielzoeker krijgt alles maar ... opleiding als het nodig is ziektekosten verzekering huurwoningen bah bah bah.Wat is er met Nederlanders en het kabinet aan de hand? Wij moeten inleveren omdat de asielzoekers het beter moeten krijgen dan de Nederlandse burger. zucht ...... Deze jongen moet zo snel mogelijk naar zijn eigen land gaan.Ik vind dit verschrikkelijk hoe er met de Nederlanders wordt omgegaan. Nederlanders komen voor een huurwoning op een wachtlijst omdat een asielzoeker voor gaat.................

Wat is er erger dan dat je moet vluchten uit eigen land alles kwijt en denken dat je in een land terecht komt waar je ze ook niet moeten in en in triest

www.telegraaf.nl/c/2675556/ Daarom is asielzoeken in eigengeloofskringen zo barmhartig, zo vergevingsgezind, zo liefdevol, zo respectvol, zo Daarom Gaan Ze Nooit Naar Saoudi Arabië!!

Klopt Ellen Arts onze kinderen moeten 9 tot 10 jaar ingeschreven staan gummetjes land leven wij

Hij hoeft niet te inburgeren hij moet gewoon z,n eigen land opbouwen

+ Meer commentaren

Digitalisering is voor sommigen een vloek en voor sommigen een zegen. Klaas probeerde zijn verhuizing online door te geven aan de gemeente en toen ging het mis; bit.ly/2CCuBiV

 

Commentaren

Ik heb ook een paar keer email naar onze gemeente gestuurd voor correapindentie/vragen, de laatste was geen reactie/antwoord hoewel al 2 keer dus dacht ik dat gemeente (medewerker van email van gemeente) will alleen ik zelf bellen direct naar ambtenaren over mijn vragen.

1965-1970 begon het digitaliseren in bedrijven met hun boekhouding Daar werkte ik aan mee. Nooit gedacht dat het zo'n vaart zou lopen en bedrijven en mensen een arrogantie jegens hun mede mensen zouden ontwikkelen die het niet (meer) konden bij benen. Dienst verlenen is er niet meer bij met als afscherming privacy en fraude gevoelig en dus . zoek het zelf maar uit vraag het je buurvrouw maar Alsof dat geen privacy verlies is.Dit kreeg ik bij een grote bank te horen die de kennis heeft die ik niet heb. U kunt alles op de computer vinden. Hallo ik heb geen groot kantoor achter mij staan.Service en respect is wat verwacht wordt voor het werk dat vroeger door de voorgangers is gedaan en waar de bedrijven nu gebruik van maken. Je zou bijna terug willen naar vroeger waar alles nog begrijpelijk was. Ik wacht de dag af dat het hele www netwerk plat gelegd wordt en alle bedrijven plat gaan en niet meer weten hoe ze hun arrogante leven moeten voort zetten. Sorry, dit moest ik even kwijt , ongetwijfeld heeft iemand hier misschien een leesbaar boek over gemaakt.

Een ramp voor velen, in Terneuzen moet je betalen om een cursus omgaan met digid te kunnen volgen. Het is mij tnt niet gelukt de digid te gebruiken.

Daarom maak ik altijd (lang van tevoren) een afspraak om dit soort ellende te voorkomen. Dan ga ik persoonlijk langs. Ik heb ook geen DigiD en weiger er ook een te hebben. Zolang ze bij de belastingdienst niks op orde hebben vertrouw ik ze voor geen meter.

We moeten aan alles kunnen voldoen wat betreft de digitalisering, zeker ten aanzien van gemeentes en overheidsinstanties. Maar wat gaat het vaak fout. En helaas is de burger altijd de dupe!

ombudsman is door de overheid opgericht om het imago van de overheid te verbeteren.... ombudsman is tegenovergestelde van onafhankelijk! laat je niets wijsmaken...

In het kader van de Kinderrechtentour sprak Kinderombudsman Margrite Kalverboer vandaag met kinderen van militairen en veteranen. Hoe is het om je vader of moeder voor langere tijd te moeten missen en hoe gaat het als ze weer thuis komen? Veteranenombudsman Reinier Van Zutphen is blij met de aandacht voor deze kinderen en benieuwd naar hun verhalen! #Erkenningvoorhetthuisfront

 

Commentaren

Gaan jullie ook praten met alle kleine kinderen jonger dan 12 jr die door de verzorgende ouder gehinderd worden hun vader te zien en te knuffelen?? KIJK Dan maak je echt het verschil!!! Dan pas doe JIJ ertoe, de rest is blasé!

 

Commentaren

Dat telt ook voor de nederlanders als je binnen een bepaalde tijd iets niet doet wat word opgedragen krijgen wij net zo goed een boete of je word gekort, welkom in nederland.

Heel herkenbaar; zo ook bij brieven van UWV; zo dreigend....

Ruzanna je bent een schat en je hebt helemaal gelijk ! heel veel succes en liefs ,Marita

We zijn te vriendelijk ik woon in een wijk met veel allochtonen die hier al dik 40 jaar wonen en ze doen geen moer of moeite om zich aan te passen aan onze normen en waarden

Vreemd ik kan mij toch herinneren dat veel mensen het niet afmaken en vanwege te weinig personeel controleert men dat niet. Nederland is ook geen vriendelijk en behulpzaam land.

Welkom in Nederland, dat is nou eenmaal het geval hier bij vrijwel alles(niet alleen bij de inbrugeraars). Alles is ingesteld in het kader van de mensen zoveel mogelijk laten stressen en opjagen zodat ze er mentaal onder doorgaan en op elkaar gaan afzeiken. Het systeem zit nou eenmaal zo in elkaar dat men alleen oog moet hebben voor stress, rekeningen en vooral voor jezelf als individu zodat er een egocentrische maatschappij ontstaat ten diensten van de top. Hoe lastiger ze het voor je maken hoe beter want dan snap je het zelf niet meer. Ik heb altijd geleerd alles waar TE voor staat kan nooit goed zijn. Dus ook teveel regeltjes zijn niet goed(wat ze weten) dus dienen ze een doel. Het doel om je gek te maken en uiteraard geld in het laatje te brengen indien je ook maar iets van de 1000 dingen vergeet. Mensen take care laat je niet opjagen en reageer vooral niet af op elkaar. Heb oog voor elkaar en verwijt de top niet de mens. Het is het montair geldsysteem dat voor deze ellende zorgt. Geef niet op en keep your head up!

nee dat voel je verkeerd hoor lieve schat dat is nl de manier hoe de ambtenaren met mensen omgaan in dit land dus wen er maar aan

Tuurlijk. Rode loper uitleggen. Simpeler. Dezelfde taal. Moeten onze taal leren, toch..

Bij ons hier in Brabant wordt participatieles gegeven door een Irakees aan Syriërs.. Slager keurt zn eigen vlees. 2300 pp voor 6 uurtjes lesstof

Ook als je hier geboren bent (1950) en chronisch ziek, krijg je die brieven. Zelfs uit naam van de koning !!

Het is niet makkelijk om 6 examens te behalen

In NL plukken ze zelfs van een kale kip! Welkom in het vrije NL.

Doen ze ook bij de nederlanders... niks nieuws

Haye woont in een Fries dorp en houdt van muziek. Metallica, Pearl Jam en Coldplay, rockmuziek met veel gitaren en een stevige drum. ’s Avonds na het werk ontspant hij door naar muziek te luisteren. Het liefst nogal hard. Zo kan hij alle details van de muziek goed horen. Maar nu is het stil in huis. Hoe kan dat? bit.ly/2OCE9Qp

 

Commentaren

Zijn vriendin is bij hem komen wonen, die houdt niet van harde muziek!

Eerder gelezen! Van de zotte!

De 85-jarige Max is slecht ter been en heeft een parkeerontheffing nodig. Die kan je alleen digitaal aanvragen, zegt zijn gemeente. Maar daar heeft Max nogal moeite mee. De ombudsman bood hulp: bit.ly/2RmrP5y

 

Commentaren

Net alsof computers, internet en automatisering zomaar ineens GISTEREN spontaan zijn ontstaan. Misschien had meneer zelf in het verleden eens wat meer interesse kunnen tonen in zijn toekomst?

Gemeentes zijn er al lang niet meer voor de burger. In kleine gemeenten zitten hobby-bestuurders en in de grote plaatsen is het een vergaarbak aan boventalligen. Niemand is meer ergens verantwoordelijk voor en de kudde managers hoppen van de ene werkgever naar de andere met hun dure leaseauto en wonen zo ver mogelijk weg van hun werkplek. Geen enkele voeling meer met de gemeenschap.

Ik vind het schandalig dat ze er geen rekening mee houden dat er mensen zijn die daar niet mee overweg kunnen ,waarom niet op papier een aanvraag kunnen doen iets simpeler.

Die gemeente moet nog even zo'n jaar of 15 geduld hebben. Dan zijn al die "lastpakken" inmiddels wel overleden.....

Dit bedoel ik nou. Hou rekening met mensen die geen pc hebben of er niet mee overweg kunnen, niet kunnen betalen enz?

een paar jaar geleden stond een oude man op het postkantoor, of de PTT. zijn tel. aansluiting kon repareren, zijn telefoon deed het niet meer.

Hebben deze mensen geen kinderen of kleinkinderen,of anders is er wel iemand in het buurthuis die mensen helpen.

toen ik voor een bijstandsuitkering op het gemeentehuis kwam werd gezegd ga maar naar werk.nl. Verder werd mij niets verteld, eerst moest ik mij door een site van het uwv heen worstelen, voordat ik een bijstandsuitkering aan kon vragen en dat terwijl ik arbeidsongeschikt ben. Idioot!!!

"TUURLIJK lekker oudjes pesten. Ach maakt toch nx uit. Als Mark het mag mogen wij het ook.... zo'n instelling is het dus..... du usss en ??

Z'n buurventje van 8 doet dat wel even. Die krijgen dat al op school.

Bij ons in de straat woont iemand die een invalide parkeerplaats voor de deur heeft en vervolgens iedere dag op de motor naar zijn werk gaat. Daarnaast heeft hij een tweede auto vrijwel permanent stil staan in ons straatje met enorme parkeerproblematiek. Dus als hij zijn halve dag gaat werken (op de motor) staan er twee parkeerplaatsen bezet waarvan 1 zeer gewilde invalide parkeerplaats. Ik noem dit onbeschaamd misbruik maken van voorzieningen waar kennelijk mensen die écht zoiets kunnen gebruiken niet voor in aanmerking komen. Nederlands op zijn kromst!

ja velen van ons stuiten tegen deze problemen aan.

De meeste oudere gaan nog niet mee in het digitale netwerk.

Echt schandalig

Nou nou Anna Francisca Sondaar. Jij durft wat te zeggen zeg.

Erg zat???