21 uur geleden

Opgelicht

Hoe herken je een babbeltruc? En hoe zorg je ervoor dat iemand niet in zo'n praatje trapt? Opgelicht?! spreekt op 18 oktober met Ferry van Mourik. Hij geeft trainingen in weerbaarheid en tegen babbeltrucs. Heb jij een vraag? Stel hem hieronder! ... Zie meerZie minder

 

Commentaren

Heel apart: geen achtergrond mbt babbeltruc. En op de website van zijn bedrijf Reframe wordt het ook niet genoemd. ?????

Kunnen jullie svp 'bewapen jezelf tegen' wijzigen in 'wapen jezelf tegen'? ;=)

 

Commentaren

Misschien een tip: kijk ook het artikel met de 10 vragen van de Cybrercrime livestream van vorige week. Daar staan ook een aantal vragen over Ransomeware tussen.... (met antwoorden)

Natuurlijk nooit betalen! Altijd al je foto's en bestanden ergens op opslaan! Wanneer mensen toe gaan geven aan dit soort cybercriminelen is het eind zoek!

Heeft het maken van back-ups zin om je bestanden te beschermen als je last hebt van ransomeware?

Stel je hebt wel betaald, maar je krijgt je bestanden niet terug, wat moet ik dan doen?

Ben naar Turkije geweest en in het hotel op de WiFi geweest.Nu heb ik daar een rekening verstuurd en die is gehackt door Russen. Er stond een geweizigd Russische bankrekening nummer op. Moet ik nu nog iets met mijn telefoon doen of laten controleren

Ook al betaal je je pc blijft op slot

Een expert krijgt een 256bit versleuteling ook niet ongedaan

is voor elk virus of versleuteling van je computer een oplossing?

Waarom/hoe komen ze bij mij uit?? Kan ik mij daar tegen beschermen?

Kun je nog een keer die site noemen met die sleutels?

Dankjewel voor de tip!

Miepel Koster is wel iets voor jou

Er is al zo vaak voor gewaarschuwd. Mensen blijven eigenwijs. Ik sla niets op de computer op . Ik zet t op mijn externe harde schijf en sluit die alleen aan als ik er iets op zet.

Nog een tip ...koop noout Kaspersky !!!

quote: Moet ik de hackers betalen als mijn computer gegijzeld is? /quote Absoluut niet! Zorg ervoor dat je een backup drive hebt en zorg geregeld voor backups. Je hd op eventuele virussen scannen is ook niet verkeerd en zorg voor de updates van Microsoft of als je een andere OS hebt, van die fabrikant. Nog een advies, klik niet zomaar overal op, gebruik je verstand.