Commentaren

Bucaramanga is een stad met ruim 1 miljoen inwoners en ligt 400 kilometer ten noorden van Bogota. Ga jij maandag ook kijken? 🙂

Ik kijk zeker. Heb toen vaak vrouwen uit Colombia ontmoet zo vaak trieste verhalen gehoord.

Ga na werktijd dus later op de avond zekers via programma gemist kijken

Verheug me al op deze nieuwe uitzending morgenavond Spoorloos, ik ga zeer zeker kijken !

Ik kijk graag naar Spoorloos.

Spannend. Ga zeker weer kijken!

Ja hoor altijd.

Zit al klaaaaaar haha

kijk er weer naar uit

Esmeralda Gomez morgennnn ???

Cattleya Neiva

Kyara Luisa van den Brand

Er gaat natuurlijk niets boven ons eigen prachtige Nederland! Maar als je dan toch moet kiezen: naar welk land zou jij Derk sturen voor zn volgende zoektocht? De leukste reactie wint een souvenir!

 

Commentaren

Indonesië....een keer de andere kant op van de wereld...Wij hebben zelf de eer gehad om een zoektocht te doen daar naar familie en ook nog geslaagd met behulp van een tolk en chauffeur...we voelden ons echt Derk van Spoorloos..

Ethiopië. Onze jongste zoon komt daar vandaan. We willen graag in contact komen met degene die hem gevonden heeft. Ethiopië is een prachtig land, we hebben er met de adoptiereis weinig van gezien, er was onrust in Addis Abeba (42 doden) en we mochten het hotelterrein niet af. Of überhaupt zijn ouders gevonden worden: je kind te vondeling leggen is daar strafbaar.

Ik zou Derk naar Indonesië sturen ... ga ik met hem mee ?

Lesotho??, een ongelooflijk mooi land, maar ook wat een armoede. Een hele generatie verdwijnt door aids. Veel kinderen blijven zonder ouders achter. Wij hebben een prachtige zoon mogen adopteren (na 2 minstens zo prachtige dochters uit Colombia). Hij is de zon in ons leven, zijn motto is zonder twijfel: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd?

Naar CHINA, onze dochter is daar geboren ( Wenzhou) is inmiddels 27 jaar en moeder van een zoontje van 6 jaar. Zijn al jaren op zoek, heeft eigenlijk al wel veel info, zoals namen en plaats waar ouders aan gelinkt moeten zijn. Maar helaas nog zonder resultaat. Heeft al wel eens contact hierover gehad met jullie en hopen nog steeds dat ze mee mag doen met het programma. Gunt het haar zo en haar zoontje zou het ook geweldig vinden weer een Oma en Opa erbij!!

Italië, fantastisch land, voelt als thuiskomen?dan schijnt de?weer in mijn hart??

IJSLAND zou leuk zijn, mooi land en dan heeft Derk het een keertje niet heet. Ben benmieuwd hoe hij er met een ijsmuts uitziet, lol.

Haïti....ik ga binnen drie weken er heen...helaas is de zoektocht naar familie v onze zoon tot op heden niet gelukt...dus jullie mogen v harte mee!!

Nederland , want vond het wel interressant al die sperma kinderen , en er zijn er nog veel die willen weten , Waar kom ik vandaan?????? En DErk kan goed snuffelen in papieren dus wie weet waar je nog terecht komt.

Tsjechie, daar is hij volgens mij nog nooit geweest

Rusland, ben benieuwd hoe de autoriteiten daar meewerken aan dit programma.

Spanje,want in mijn jeugd kwamen de Spanjaarden in Nederland werken,in Almelo waar ik werkte,waren er heeeeel veel in mijn herinnering !!!!!!?

American Samoa. Daar zou m’n vader eigenlijk zijn, maar werd gevonden in.....Limburg. Toch ga ik daar over een paar jaar naar toe.

Naar Chili. Volgens mij waren in het begin van Spoorloos veel mensen die familie zochten in Chili. Zou leuk zijn daar weer heen te gaan...desnoods ga ik mee als tolk...ondanks dat Derk ook Spaans kent.

China en de broer en zus in Nederland allemaal van 1 Chinese vader, hartverwarmend, maar iedere keer lopen de tranen langs mijn wangen als ik naar spoorloos kijk

Rusland of Mongolië. Kant waar jullie bijna nooit opgaan...

Naar Zuid Afrika ! Waar nog familie van ons woont.... in 1979 voor t laatst gezien...

Timboektoe. Deze staat altijd in de donald duck en blijkt ook echt te bestaan. Het is een stad in Mali

Lapland met het noorderlicht als achtergrond, lijkt mij een sprookje. Komt daar het spreekwoord vandaan: de kat in het donker knijpen!

Voor mij Indonesia. Ben daar geboren en volwassen geworden. In mij hart blijft het mijn land en mis het elke dag.

Alle landen en alle zoektochten zijn mooi. Maar mijn hart gaat toch altijd net ietsjes harder kloppen als hij naar Colombia gaat. Wij hebben een Colombiaanse zoon en zijn zelf al meerdere keren in het schitterende Colombia geweest met zijn aardige mensen. Voor mij is het daarom bij elke zoektocht in Colombia een beetje thuiskomen... ??

Canada??. Volgens mij is Derk daar nog niet geweest.

Polen lijkt me wel wat...mijn vader en om zijn al overleden..maar ik blijk nog wel familie te hebben..ben er nog nooit geweest..heb wel eens geinforneerd maar je krijgt geen medewerking...

Met Mark als cameraman wordt elk land een stukje poëzie.

De binnenwereld, verbonden aan de liefdesverklaring. Misschien niet de leukst bevonden reactie maar het kan wel overal en altijd trouw zijn, ook als het even wordt vergeten. Ik ga wel zien waar Derk naar toe wil reizen en erbij ook veilig is, blijft zijn. Warme groet van mij.

+ Meer commentaren

Win een souvenir van Derk! Welke zoektocht uit Spoorloos is jou het meest bijgebleven? De mooiste reactie krijgt het souvenir thuisgestuurd. ?

 

Commentaren

De afleveringen van de zoektocht naar het dakloze meisje in New York; nog regelmatig denk ik; zou er nog een aflevering hierover komen, leeft ze nog wel....het blijft mij bezig houden.

De aflevering dat een jongen terug ging naar zijn geboorteland ( land ?) zijn moeder woonde in een afgelegen dorp waar ze weinig contact had met de buren omdat ze een kind had gehad en afgestaan. Ze hoorde er daardoor ook niet echt bij en was al die jaren erg op zichzelf geweest.De vader van deze jongen woonde in hetzelfde dorp, maar de families waren gebrouilleerd. Uiteindelijk was de familie van vader ook bereid hem te ontmoeten. Vader was erg ziek en is kort daarna overleden. Na zo veel jaar was er weer contact tussen de families. De zwangerschap en de adoptie had hun leven volledig ontregelt al die jaren. Dit was mijn favoriete aflevering.

De twee zussen in Parijs die urenlang in een gang van een appartementengebouw zaten. Moeder wilde geen contact. Zij wel. Uiteindelijk kregen ze een schimp van haar te zien. Het verdriet, de smeekbedes, de weigering. Het ging door merg en been. Wat gunde je de zussen een moment met hun moeder. Ik vraag me nog steeds af hoe het met hen (ook met de moeder want zij zal zich op een andere manier ook heel onprettig hebben gevoeld) is gegaan.

Het kleine chinese meisje dat vanwege het 1kind politiek ter adoptie werd gegeven ,,,,,,,met zoveel verdriet afgestaan,,,,,,

Het verhaal van het chinese meisje wat zo,n lieve brief eerst geschreven had, haarouders hadden vanwege het 1 kind beleid haar aangeboden voor adoptie, en waren zo blij haar weer te zien, meisje was schat ik 8-9 jbaar

Niet het verhaal van het Chinese meisje dar door het 1 kind beleid haar ouders vond maar een ander Chinees verhaal van een hele tijd terug. Flinke zoektocht, heel ontroerend, verdrietig eigenlijk.

Het kleine meisje uit China dat herenigd werd met haar ouders heeft toch echt mijn hart gestolen hoor !! Alle afleveringen zijn bijzonder maar deze vond ik echt top !

Van een aantal jaren geleden. Jongedame zocht ouders, was als vondeling in een portiek neergelegd. Als ik het me goed herinner was dat in Limburg...

Er waren zoooveel mooie afleveringen! Ik kan niet kiezen. . .. zooo verschillende verhalen. Gewoon fijn dat er zoveel mensen hun familie terug hebben gevonden! Geweldig programma!!

Toen Derk en zn cameraman levend en gezond en wel werden vrijgelaten door de ELN , want zonder Derk en zijn cameraman geen spoorloos en had mij toen heel erg aangegrepen.

Velen,maar één van de laatste Chinese vrouw vind broer en zuster in Nederland...?

Van Fokko Timmer die zijn moeder zocht en een hele familie weer vond in Brazilie samen met zijn pleegbroer Bert Timmer die ook zijn familie weer vond in Brazilie

Ik vind ze stuk voor stuk prachtig alleen kreeg ik kiekeboebels van het kleine meisje dat haar Chinese ouders in China , wat een speurwerk moet dit geweest tussen miljoenen Chinezen. Chapeau voor diegene die het mogelijk gemaakt hebben .

Ik vond de zoektocht in Colombia van afgelopen maandag best indrukwekkend: de 'wandeltocht' die in principe 20 minuutjes zou duren maar ruim een uur duurde hakte er bij Derk flink in. Hij was echt kapot….stond een tijd lang te puffen, hijgen en zweten….zijn herstel duurde wel even ! Respect hoor ??. En dan ook nog op makkelijke schoenen zo'n tocht afleggen! Mooiste was natuurlijk dat moeder en dochter elkaar voor het eerst op Schiphol zagen. Wow...kippenvel… En wat lijken deze 2 dames ontzettend op elkaar!

Alle afleveringen waren mooi soms zonder hereniging met moeder of vader.

Dat is al jaren geleden, ik weet niet meer welk land (Vietnam, Taiwan, geen idee) maar na een lange en moeilijke zoektocht kwamen ze bij een enorme afgrond en aan de overkant woonde de persoon die ze zochten. Boven de afgrond hing een kabel en iedereen die naar de andere kant wil maakt zichzelf vast aan die kabel en trekt zichzelf naar de overkant, baby's op de rug, ging gewoon allemaal prima... Maar Derk heeft dat maar niet gedaan, hij liet moeder naar zich toe komen. Misschien heb ik het niet goed onthouden maar dat zou ik nog wel eens terug willen zien.

De zoektocht naar de Engelsman die zijn zonen niet wilde zien??

Ik denk dan toch steeds aan het verhaal van Jack. En dan met name de eerste aflevering, dat hij naar China afreist. Al was de tweede natuurlijk minstens zo mooi. Jack heeft iets wat ontroerd en je raakt. Daar bovenop de blijdschap van zijn broer en zussen en de prachtige natuur, die mij de adem benam.... ja, dat is toch voor mij wel de mooiste herinnering. ?

Trouwens alle uitzendingen zijn prachtig en bijzonder ..??????

De zoektocht naar een moeder die ergens in de jungle woonde men moest over een rivier met de kabelbaan over om bij haar te kunnen zijn ..was in Columbia als ik het goed hebt....vond het zo bizonder hoe de bevolking een kabelbaan hadden geconstrueerd om de brede woestige rivier over te kunnen steken.?

Spoorloos de aflevering van akár Vond ik ook een mooie aflevering

Het levensverhaal van Jack en zijn familiegeschiedenis uitgevoerd in een op alle fronten spectaculair mooie aflevering.

Van Suriname is wel 1van ze omdat dit toch niet vaak voorkomt.

De grote liefde van dat prachtige oudere vrouwtje die ze voor de laatste keer in haar leven kon bezoeken op Bali , heel emotioneel moet er nog vaak aan denken hoe prachtig einde het in hun leven was !

Het kleine meisje dat werd herenigd met haar Chinese ouders.. heel ontroerend en bleef me altijd bij.

+ Meer commentaren

 

Commentaren

Al zo lang als het bestaat kijken wij. Levensechte verhalen van mensen, die prachtig gefilmd zijn! En iedereen in zijn waarde latend in hun eigen cultuur! Prachtig om te zien, hoe blij je je naaste kunt maken!

Ik kijk al heeeel lang! Toen de kinderen nog klein waren, en nu ze volwassen zijn en weten dat Spoorloos op tv is ff mama bellen (plagen)dan weten wij of ze het weer mooi vind.?

Ben inmiddels 40. Maar toen ik een jaar of 10 was vond ik het al geweldig. Kan me die tijd nog goed herinneren. Zo’n mooi programma met echte verhalen ☺️

Hier vanuit België en sinds het begin. Prachtig programma

Ik kijk naar Spoorloos van het begin van het programma en nog steeds...ik woon in Suriname en via een televisiezender ABC tv genaamd kijk ik nog steeds op de zondag. I love it

vanaf het begin... soort reunie oproepen van klasg noten en vriendinnen etc. Stuntelig en druk in die eerste afleveringen.... Ja, ze is in de taxi onderweg. Ja vanuit limburg. misschien haalt ze het nog wel, of net niet etc?

zou ik niet weten, maar één ding staat voor mij vast het is nu vele vele malen geweldig om naar te kijken dan toen er zit veel meer vehaal achter en respect voor Derek de talenknobbel, echt chapeau en zijn geweldige camera man en collega

100 procent weet ik het niet zeker, maar ik denk, dat ik het vanaf het begin heb bekeken en ik hoop het nog lang te kunnen volgen. Want er zijn vast nog heel veel mensen die naar hun biologische ouders zoeken of naar hun kind.

Ik kijk al vanaf uitzending 1 met veel plezier. Mijn geadopteerde zoon van nu 33 wil/kan nog steeds niet kijken!

Heb zelfs een uitzending bijgewoond met Karin de Groot, heel bijzonder om van dichtbij mee te maken

Vanaf het begin.altijd gekeken.en dat blijf ik doen.ik blijf er voor thuis

Vanaf het vroege begin een paar afleveringen, maar ik werd een trouwe kijker vanaf Debbie tot aan nu. Geen aflevering gemist, wanneer het me niet lukt op maandag hebben we gelukkig "programma gemist" ??

Ehm...10 kan niet. Het bestond vanaf dat ik 11 was. Maar dat zal dus vanaf het begin zijn geweest ? M’n vader kijkt het ook altijd en dan appen we elkaar erover ?

Eigenlijk al vanaf het begin !!Zo interessant, ten eerste zie je erg veel van de omgeving waar gezocht wordt maar ook de moeite die er voor gedaan moet worden om elke keer weer de juiste informatie te krijgen/vinden, schitterend !!

Ik zou niet weten hoeveel jaar, maar besefte dus met het kijken naar de beelden dat het mss al wel vanaf het begin is 🙂 Vind het nog altijd jammer dat jullie een vriend van ons niet hebben kunnen helpen met zijn zoektocht. 1 van de zoektochten die dus helaas niet gelukt zijn ?

Ik kijk al vanaf de eerste aflevering. En heb nog nooit een aflevering gemist. Ik vind het nog altijd een prachtig programma. Van mij mag het elke avond op tv. Ik hoop dan ook dat het programma nog lang blijft bestaan.

Vanaf het begin! En ook tijdens mijn jaren in het buitenland toen het internet vooral aan het streamen was. Duurde het programma lekker lang van? Dus al 30 jaar fan!

Ik kijk al zo lang het programma bestaat. Geweldig altijd. Ook altijd geweest.

Kijk, denk ik al vanaf het begin en heb het altijd al een fantastisch programma gevonden! Ben zelf geadopteerd van baby af aan en heb de ontmoetingen altijd intrigerend en mooi gevonden. Prachtig om naar te kijken en helemaal hoe (nu) Derk zoektochten naar verloren bloedverwanten doet. FANTASTISCH!!! Hoop dat dit programma nog héél lang op de buis blijft!! ????

Al héél lang, ben zelf geadopteerd en was altijd erg nieuwsgierig naar de reacties tijdens de ontmoetingen...mooi programma!

Niet alles gezien, wel heel veel, prachtige emo-tv, wil zo min mogelijk missen ?

zover ik me het kan herinneren en zag in de uitzending van maandag j.l.al vanaf het begin , Was ik niet thuis, nam ik het op om later terug te kijken, sinds we kunnen terugkijken is dat makkelijker want Spoorloos is echt het mooiste ontroerenste en zonder leugens enz het beste programma wat ze ooit hebben kunnen maken., nee en ja tranen trekker maar op een eerlijke manier , ik hou ervan en O Derk wat moeten jullie ook de cameraman er veel voor doen soms , zoals die klimpartij , toppers zijn jullie

Ik denk al vanaf het begin! Ik zal heus wel eens een aflevering gemist hebben maar dat zullen er niet veel geweest zijn.

Al vanaf het begin met Han van der Meer....alle afleveringen gezien en ik hoop van harte nog heel veel afleveringen te zien van Spoorloos, geweldig programma !

Weet niet precies hoelang maar elke aflevering zit ik weer voor de buis ?

+ Meer commentaren

 

Commentaren

Maak kans op een souvenir van Derk! Wat is het spannendste wat jij op een reis/vakantie hebt meegemaakt? Laat een reactie achter!

Iets spannends? Moet gelijk denken aan de zoutvlakte in Bolivia (Salar de Uyuni) in 2004. Wij reden daar met 3 jeeps over de vlakte. Op een gegeven moment zagen wij dat er 1 jeep achter bleef, waarop wij tegen de chauffeur zeiden dat hij moest wachten op die jeep ... dat wilde hij niet. Eenmaal aangekomen in Uyuni (denk ik) bleek dat die achtergebleven jeep tóch niet was aangekomen. Na een zoekactie van uren (!!) zijn de medereizigers gevonden ... lopend over de zoutvlakte. De chauffeur van de jeep had illegaal zijn reservebenzine verkocht. Als je bedenkt dat je op die zoutvlakte geen enkel richtingsgevoel meer hebt, zeker niet in het donker, is het een wonder dat mijn medereizigers relatief snel gevonden zijn. Hier wil ik ook nog wel bij vermelden: het was 2004, op de zoutvlakte was geen enkel mobiel bereik! Achteraf een dubbele memorabele dag ... Wij kwamen in het hotel aan en hadden weer gsm bereik. Daar kregen de meesten van ons sms'jes uit NL met het bericht dat André Hazes was overleden. Bij ieder programma over de zoutvlakte moet ik hier aan denken.

Het allerspannendst was voor mij toch wel de noodlanding op 28 mei 1996 die we in Boston moesten maken toen we naar Orlando onderweg waren. We hadden een prijsvraag gewonnen bij "Koffietijd" en mochten 4 dagen naar DisneyWorld. We vlogen met een vliegtuig van Martinair. Boven de oceaan vielen plotseling alle elektronische en hydraulische systemen uit en moest het vliegtuig uitwijken naar Boston. We landden met veel te hoge snelheid van 350 km per uur waardoor het onderstel in brand vloog en we acht klapbanden hadden. Het gehele American rescueteam stond al klaar maar gelukkig als een wonder raakte er niemand gewond. Maar toen duidelijk werd dat er een noodlanding (of zoals het achteraf gezegd werd, een voorzorglanding) moest worden gemaakt heerste er een serene doodse stilte in het vliegtuig. De lucht van kerosine die geloosd werd boven de oceaan maakte duidelijk dat het wel degelijk menens was. Luid applaus toen de piloot het toestel weliswaar met behoorlijk wat kracht maar veilig aan de grond wist te zetten. Erg jammer dat we daarna 5 uur moesten wachten op een nieuw toestel. Zonder eten, zonder drinken en zelfs besnuffeld worden door drugshonden. We werden steeds gecontroleerd als we naar het toilet wilde. Van de 4 dagen was de eerste dag compleet weg, want het was midden in de nacht toen we eindelijk in het hotel waren. De rest van de dagen waren gelukkig fantastisch en ook de terugvlucht verliep prima. Van Martinair helaas nooit meer een excusesbrief oid gehad wat erg jammer is. Sindsdien heb ik niet veel meer gevlogen, ik stap echt niet graag nog eens het vliegtuig in...

Ik ben adoptiemoeder van een prachtige haitiaanse dochter. In 2016 zijn er op rootsreis geweest. Ze was toen10 jaar. Na een mooie ontmoeting met haar biologische vader gingen we op weg naar de Citadel van Sans Souci zijn we met de auto over de kop geslagen. En net voor de rand van het ravijn tot stilstand gekomen. Wonder boven wonder waren we ongedeerd.

Wij hebben orkaan Irma in Mexico meegemaakt. De dag voordat het serieus werd hebben wij de overtocht naar Cozumel gemaakt. Op de terugweg slingerde de veerboot zo erg dat het water binnen kwam en ik af en toe dacht dat het schip niet meer rechtop kwam. Wij hebben onderweg de kotszakjes aan het personeel gegeven. Die werden zeeziek. De andere dag moesten we schuilen voor de orkaan. We hebben 52 uur binnen gezeten zonder stroom. Het was erg benauwd. Het personeel van het hotel heeft ons in die tijd zo goed mogelijk verzorgd. Toen de storm voorbij was, was de vakantie ook voorbij. Alles om ons heen was kapot. We zijn nog een keer terug geweest om het voor ons af te sluiten.

Zullen we ff een bakkie gaan doen? Ja leuk ,doe maar bij mij... 😛

Heb wel een wat spannends mee gemaakt ,maar niet zo als dit .en ik moet bekennen , zou me er ook niet aan wagen , lijk mij dood eng .heb respect hoor voor deze mensen ,die het gewoon vinden om zo aan een kabeltje over dat woeste water heen te gaan .?

Dat is gewoon normaal in Zuidamerica hoor,??

Derk neemt al jarenlang souvenirs mee van zijn bijzondere reizen. Om de 600ste aflevering te vieren geven we er deze week een aantal weg. Laat nu in een reactie weten wat jouw mooiste Spoorloos herinnering is en wie weet is het eerste souvenir voor jou!

 

Commentaren

Onze mooiste spoorloos herinnering moet nog komen, op dit moment wordt er gezocht naar mijn familie in Roemenië. Met vol goede moed wachten wij af! Jacqueline Koenen

Nog elke dag blij en dankbaar dat ik met hulp van Spoorloos mijn vader heb mogen leren kennen. ? Vorige week alweer 2 jaar geleden. Wat heeft het mij veel gebracht, ook al heb ik alweer veel te snel afscheid van hem moeten nemen. ?

De zoektocht van Gendro in Indonesië is me altijd bij gebleven. Zijn moeder gevonden die genegeerd werd in haar dorpje vanwege een affaire met haar buurman, zijn vader. Zijn vader gevonden die erg ziek was. Zijn broer die bij zijn moeder woont, zorgt voor kontakt en vergeeft de vader van Gendro. Zo'n prachtig verhaal!

Mijn mooiste spoorloos moment is dat ik zelf mijn zus heb mogen leren kennen ? waar ik nog altijd dankbaar voor ben ????

Allemaal prachtig...maar zoektocht jaren geleden van Sabine in Colombia was heel speciaal....heb haar als kindje op zien groeien...was mede mijn vb voor 4 prachtige adoptie kinderen zelf

Aangezien wij 2 dochters uit China hebben en hopen om ooit herenigd te worden met hun moeder en of vader, is mijn favoriete herinnering die van Eline..... herenigd met haar biologische ouders in China. Daar is zoveel moois uit ontstaan!

Gefeliciteerd met jullie jubileum! Ik kan mij nog een uitzending herinneren waarbij Derk op zoek ging naar iemands vader en na uitblijven van beloofd contact die vader wilde opzoeken in zijn flat, maar dat bij aankomst de deur afgezet was met lint en dat bleek dat de man waarschijnlijk al een paar weken dood in zijn woning had gelegen. Vond ik zo'n trieste situatie en bizarre wending. Die uitzending is mij goed bijgebleven.

Ja , jack die zijn half zus en half broer vond in china. En vorige week ook nog zijn half zus in nederland. Echt zo ontroerend! Allemaal al op leeftijd maar gelukkig nog elkaar gevonden:)

Ik vond de aflevering van Marius Butterman heel aandoenlijk en een paar maanden na de uitzending heb ik hem leren kennen, hij is een lieve en warme persoon

De uitzending dat Gendro zijn moeder daarna ook zijn vader ontmoette wat een indruk heeft dat om mij gemaakt!

Top..top... probeer iedere aflevering te volgen ...het raakt mij telkens weer ..het emotionele ..het geluk.. mekaar te vinden..het moet een onbeschrijflijk gevoel zijn dit te mogen ervaren..ben persoonlijk mijn ganse leven op zoek geweest naar mijn biologische vader , mijn enige hoop is een DNA test in de USA & Canada .....alvast veel respect voor de makers van dit progamma ...

Mensen zien die blij zijn met hun vader of moeder. Ik was dat niet, zo geheel anders. Heeft mijn ogen geopend voor hoe het ook kan zijn

De mooiste hereniging vond ik dat er n jongen op zoek was naar zijn moeder (als ik t me goed herinner in ZuidAmerika) Hij dacht zó vaak aan z'n moeder en schreef gedichten Toen z'n moeder gevonden werd bleek zij ook gedichten te schrijven Vond ik zó bijzonder ... Vraag me af hoe t nu met ze gaat , waren echte zielsverwanten

Gefeliciteerd met de 600-ste aflevering. Ik kijk alle afleveringen, maar vooral alles wat met Colombia te maken heeft, heeft mijn interesse. Mijn zoon komt daar vandaan. Het is een prachtig land. We hopen er ooit heen te kunnen om de moeder en verdere familie van mijn zoon te mogen/kunnen ontmoeten. Succes met alle zoektochten, blijf zo doorgaan.

Mijn eerste herinnering is dat mensen in de studio kwamen om hun excollega’s enzo te vinden. Tegenwoordig vind je mensen gauwer terug via het internet, maar 30jaar geleden was dat natuurlijk niet mogelijk. Ik heb al veel oude vrienden terug gevonden op Facebook, zonder spoorloos.

Ik kijk al vanaf het begin. En nog nooit een aflevering gemist. En heb al vele mooie afleveringen gezien. Maar het verhaal van hamid greep mij wel erg aan. En ook het verhaal van Marius. En het verhaal van gendro vond ik ook heel mooi. Ik wens jullie veel succes met de zoektochten. En met het mooie programma.

Alle uitzendingen hebben meestal een prachtig verhaal en wat Derk allemaal niet moet doorstaan. Zo ook gisteravond en wat een mooi einde dat ze zo blij waren eindelijk elkaar weer te zien.

Ze zijn allemaal mooi en bijzonder. Je zal je heel je leven maar afvragen waar kom ik vandaan en wie zijn mijn ouders. En waarom ben je afgestaan. De herkenning van elkaar en de eerste ontmoeting is altijd prachtig. Hoop dat je nog lang doorgaat Derk. ???

Geweldig programma ,integer gebracht. Liefdevol en met passie uitgevoerd,de waarheid word gezocht en vaak gevonden tot nut van de mensen die zoeken naar hun roots. Dank je wel mensen die dit maken.

Ik kijk al vanaf het begin naar spoorloos het waren allemaal waren prachtig heb geen voorkeur ?????

Bijna niet te kiezen...maar heel lang geleden, 2 zussen, 1 in Rusland en de andere hier, die hadden elkaar in meer dan 50 jaar niet gezien.

Het is een heel mooi programma en zeker dankbaar voor mij zijn alle afleveringen even belangrijk ❤️??

Als trouwe kijkster (destijds vanuit mijn geboorteland België en later vanuit mijn nieuwe (Neder)land) keek ik aflevering 599 voor ‘t eerst samen met ons adoptiedochtertje van 11. Vanavond vroeg ze om weer een stukje te mogen kijken : wederom een pakkende zoektocht van een jonge, geadopteerde vrouw naar haar afgesneden wortels. De reportage was nog niet geheel afgelopen, toen ze ons ineens vroeg of zij ook naar ‘die meneer’ (Derk dus?) kon schrijven als ze 18 jaar wordt. Kippevelmoment❤️

Het verhaal van Gendro in Indonesië, wat deze zoektocht voor ommekeer heeft gezorgd in de kampung van zijn ouders. Deze uitzending voelde als een warme deken die een voorbeeld zou moeten zijn voor alle adoptiekinderen die hun ouders hebben teruggevonden

Ik vind alle uitzendingen even indrukwekkend, soms ronduit rauw, soms mooi en bijna altijd emotioneel. Vooral omdat mijn man en kinderen ook geadopteerd zijn komt het binnen. Onze eigen ontmoetingen met de biologische families zouden zo in een uitzending passen, al zou wij zelf liever niet op tv verschijnen maar gelukkig hadden we dat niet nodig in onze zoektocht.

+ Meer commentaren

6 dagen geleden

Spoorloos

... Zie meerZie minder

 

Commentaren

Bedankt voor alle leuke vragen die jullie hebben gesteld 🙂 Vanavond om 21.15 op NPO 1 zie je onze 600ste aflevering.

Kun je je makkelijk aanpassen aan het de plaatselijke keuken?

Kunt u mij ook helpen

Succes met de uitzending!Het hele team van jullie is zo professioneel en vriendelijk, dat heb ik zelf in 2016 ondervonden.

Compliment top programma en je blijft je zelf ..is het wel eens voorgekomen dat je je emties hebt laten zien

Hoop nog veel van je zoektochten te zien, heel erg interessant ! Dank je wel !!

Gezellig

Complimenten?? voor alles dat u doet. En ik volg jullie vanuit Suriname.

Waar loopt u nu?

Blijf een mooi programma. Ik wacht nog wanneer u weer naar Indonesië gaat.

Goed werk je mag trots zijn. Dat je hier zoveel mensen heel gelukkig mee maakt ??

Heel mooi programma! Je ziet er goed uit Derek ! En waar ben je ja vraag ik me ook af!

Geweldig programma, ik mis dan ook geen enkele aflevering! ?

Altijd leuk om te kijken. Kan er heerlijk van genieten

Was heel leuk ,je live te zien en te horen.

Hoelaat begint het ?

Kijk graag naar spoorloos..! Derk heeft een fijne stem om naar te luisteren...! Haha...!

Gefeliciteerd met jullie 600ste uitzending. Ik kijk altijd uit naar de volgende. Geweldig programma. Ga door zolang het kan en veilig is , ( en jullie er nog zin in hebben)

Topper ?

Succes mooi programma ik kijk altijd

Geweldig zo mooi, vanavond weer voor de buis ongelooflijk dat je altijd de familie weet te vinden ?

Veel succes bij Koffietijd,ga ook kijken en natuurlijk vanavond ook !

Moe uitzien wil niet zeggen dat je er niet goed uitziet ?☺

Succes met alles?

Gefeliciteerd, ik kijk altijd goed programma moet er soms van huilen. ?

+ Meer commentaren

 

Commentaren

Van harte gefeliciteerd met jullie 30ste verjaardag. Levensveranderend en nog steeds het zinvolste en meest verbindende programma op de Nederlandse televisie.

Ik kijk er al naar uit, ben een vaste kijker vanaf afl.1 en lijkt me geweldig om nog eens herinneringen op te halen !!!!

super programma ga zo door

Alvast proficiat met jullie 30ste verjaardag!! Dat jullie nog lang dat glimlach en de tranen van geluk mogen brengen op gezicht van vele mensen...

Van ❣️ proficiat! Ik volg Spoorloos al decennialang! Adres Onbekend via de radio. Ik kan alleen maar niet aan Jetske wennen... Te afstandelijk helaas.

Alle medewerkers van Spoorloos van harte gefelicteerd met jullie super programma !!!

Leuk Colombiaans meisje..jammer van haar mega dode dieren bont kraag?

Gefeliciteerd !! De aflevering van de 2 broers en hun Engelse vader, die niets van hun wilde weten is mij altijd bij gebleven . Is dit zo gebleven Spoorloos?

Gefeliciteerd met zoveel jaar mooie televisie! Ik hoop dat er nog vele zullen volgen!

Proficiat. Tot dadelijk.

Gefeliciteerd met 30 jaar mooie televisie.

Dikke proficiat x x

Van harte gefeliciteerd met dit succesvolle programma. Wat kijken we altijd met plezier!! Wat fantastisch on mensen zo weer bij elkaar te brengen. Hoop dat jullie nog lang doorgaan??

Gefeliciteerd 30 jaar,kijk plezier volg t iedere uitzending....

Hopelijk krijgen we nog meer oude beelden te zien na deze aflevering! ?

Ik kan niet wachten. ga er heerlijk voor zitten.en van Harte Gefeliciteerd met de 600ste Aflevering, op naar de volgende 600.

Gefeliciteerd met de 600 ste uitzending. Kijk al vanaf het begin, en mis nooit een aflevering.

Proficiat !! ? maar blijf vooral doorgaan !!

Dag van harte... Ben een vaste kijker ...maar de dame moet ik erg aan wennen

Gefeliciteerd Natuurlijk ga ik weer kijken morgenavond

Nou dat vind ik leuk kijk al die jaren al ben trouwe kijker van jullie programma ,en ook daar door super leuk kontakt met Kevin Van Lanen uit jullie eerdere uitzendingen ( die greep me zo aan als moeder)gefeliciteerd met de 600 ste uitzending??

Gefeliciteerd.. met nog heel veel jaren spoorloos erbij ? morgen kijk ik ook weer

Gefeliciteerd 30 jaar nog steeds de leukste programma voor mij ???

Ontzettend gefeliciteerd... jee... wat hebben jullie veel prachtig werk gedaan. En wat een HELD is Derk toch.... (en de mensen achter de schermen die wij niet kennen). Heel erg bedankt❤️❤️❤️

Fantastische programma ....Van Harte Gefeliciteerd....

 

Commentaren

Derk is de enigste man waar ik voor thuis blijf... ik hoop dan ook dat je dit nog jaren blijft doen. Dikke zoen ?

Heb voor nu geen brandende vraag maar ik hoop dat jij en team spoorloos nog heel lang en heel veel mensen samen kunnen gaan brengen

In Amerika bestaat het al, dna spoorloos. Als je geen gegevens hebt over ouders, via dna spoor familie opsporen.( CeCe Moore, dna specialist) ) Is dit ook iets voor de toekomst in Nederland?

Gefeliciteerd Derk en het spoorloos team vanwege een trouwe kijker uit Belgie groetjes

Respect voor jullie beide en al het mooie werk voor de mensen die het fijn vinden om hun Bio-ouders, broers of zusters te vinden, ik heb daar veel bewondering voor en kijk al van de allereerste aflevering.

Kijk er naar uit maar helaas smorgens voor mij geen koffietijd. Maar savonds kijk ik wel naar de 600ste uitzending ,Gefeliciteerd met dit jubileum en op naar de 750

Ik heb wel een brandende vraag Sinds kort weten wij Dat me man een buitenlandse vader heeft Zijn moeder heeft het sinds kort bevestigd Na veel gelieg in de fam Werd ze gedwongen Om mij man op een Hollandse naam te zetten Vroeger was het een schande Of hadden ze een hekel aan buitenlandse mensen Dat laaste is zeker in zijn fam zeker waar Nu is onze dochter ziek En blijkt het van haar biologische opa af te komen Alleen nu komt het We hebben geen naam Alleen maar waar die gewerkt heeft met ze moeder Word de zoektocht dan toch zeer moeilijk We zijn bereid om alles op alles te zetten om ze vader te vinden Mij vraag is dus Is het moeilijk als je geen naam hebt Alleen waar die gewerkt heeft En ongeveer weet hoe oud Alvast bedankt

Gefeliciteerd met de 600ste spoorloos aflevering. Mijn vraag is. 1. Ben geadopteerd uit Lima Peru. Ik zou graag dna test willen van mijn biologische ouders. Ik weet niet of dat mogelijk is. Mijn moeder zit in een instelling. Waar en hoe dat weet ik niet. Sinds paar jaar weet ik wie mijn vader is. Graag wil ik weten of er ook nog broers en zussen zijn die ook geadopteerd zijn. Ik weet dat er zijn. Maar het wordt ontkend. Tussen mij en mijn biologische zus zit 19 jaar verschil tussen. Bedankt.

Zeer veel respect voor jou, Derk en je hele team! Petje af voor de manier waarop je vaak lastige hobbels moet nemen om uiteindelijk bij de juiste persoon uit te komen. Chapeau!

Derk, hoe denk jij over nog 600 afleveringen?!

Gefeliciteerd Dank en zie graag nog meer afleveringen in de toekomst.

GEFELICITEERD jullie doen goed werk. Welke ontmoeting tussen familie s staat jou meeste bij? Wat voor werk wilde je vroeger als kind doen?

Ah